Havregryn/havregrød – morgenmad

Havregryn er danskernes foretrukne morgenmad og med god grund. Det er en kornsort rig på fiber, protein og vigtige næringsstoffer, der understøtter kroppens funktioner, og så er den tilmed billig.
Her er nogle af havregrynets gode egenskaber:
1. Havregryn har et højt fiberindhold, som hjælper med at reducere kolesterolniveauet, og dermed forebygge hjerte/kar lidelser.
2. Havregryns opløselige fiberindhold stabiliserer dit blodsukker, og forebygger diabetes.
3. Havregryns opløselige fiberindhold er godt for din fordøjelse, det stimulerer tarmbevægelsen, reducerer inflammation og hjælper mod tarmluft og oppustethed.
Forslag til morgenmad:

Havregryn med mælk, top det med friske bær og nødder, eller en god sukkerfri mysli.
Havregrød kogt på vand eller mælk, igen top det med friske bær og nødder, evt. frosne bær, du har givet et opkog i 1 min., hvis ikke det er egen avl, du selv har lagt i fryseren.

Havregryn er en supernem morgenmad, det er altid godt for vores krop, at vi spiser varieret, så vælg også andre af de sunde morgenmadsforslag her på siden.