Chiafrø er rige på fibre, omega-3 fedtsyrer, proteiner og antioxidanter, så det er en god start på dagen at spise en portion chiagrød. Den er nem og hurtig at lave.
Chiagrøden er meget mættende, og du kan sagtens gemme den 1 dag mere i køleskabet, hvis portionen er for stor. Tilsæt evt. mere mandelmælk, hvis den bliver for tyk.
Chiafrøene svulmer op og bliver gelèagtige, når de kommer i kontakt med væske og kan suge op til 20 gange deres egen vægt.
Chiagrød:
2 spsk chiafrø
1 dl mandelmælk (kan købes i alle supermarkeder eller du kan lave det selv.)
1 knivspids kanel
1 knivspids vanillepulver
Bland chiafrø, mandelmælk og krydderierne om aftenen, hæld det i en skål og stil det tildækket i køleskab natten over.
Næste morgen hælder du grøden over i en dyb tallerken og tilsætter bær (blåbær, hindbær, jordbær etc.) og grofthakkede valnødder.
Hjemmelavet mandelmælk
Ca. 15 mandler
2 dl. vand
Læg mandlerne i vand natten over, smut dem og blend dem med 2 dl. rent vand. Si mandelmassen fra og du har frisk mandelmælk til din chiagrød.