Brød til morgenmad

Vi elsker brød, og brød er også nr. 1 valg som morgenmad i Danmark. Hele 33 % vælger brød og 29 % vælger ost dertil.

På den anti-inflammatoriske kostplan er der ikke meget brød, alligevel har jeg her nogle forslag til et morgenmåltid- men husk den gyldne regel:  Kun brød 1 gang om dagen.

 

Paleo muffins

Ca. 14 stk.

100 g solsikkekerner
100 g hørfrø
100 g mandler
100 g valnødder
10 g græskarkerner
100 g sesamkerner
5 æg
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
evt. 100 g tørret frugt f.eks. rosiner, tranebær, abrikoser.
Bland alle ingredienserne sammen og fordel massen i 14 muffinforme.
Bag dem i ovnen ved 160 gr. i ca. 50 minutter.

Massen kan også bages som et brød og skal have ca. 10 minutter mere.

———————————————————————————————————–

Den søde paleo muffin

Denne muffin er næsten kage og tilmed fyldt med sundt fedt.

6-8 stk.

100 gr. græskarkerner
100 gr. hørfrø
100 gr. solsikkekerner
175 gr. mandler
75 gr. sesamfrø
5 dadler
50 gr 80% mørk chololade
5 æg
1/2 dl. olivenolie

Læg dadlerne i blød i vand et par timer, tag dem op og mos dem. Hak chokolade, mandler græskar- og solsikkekerner groft, rør det hele sammen med hørfrø og sesamfrø, æg og olie. Kom dejen i muffinforme, og bag dem ved 160 grader i ca. 15-20 minutter.
Dejen kan også bages som et brød og skal så have ca. 45 minutter.
Pas på muffins og brød ikke bliver for hårde.

———————————————————————————————————–

Surdejsrugbrød med ost og pålæg med grønt

Se opskrift på surdejsrugbrød under GitteLiv, eller køb et godt surdejsrugbrød hos bageren.

Her får du rugbrød med ost og kalkunpålæg på salatbund med blegselleri, rødløg, tomat, peberfrugt, gulerodsstave og agurk. Du kan selv vælge alt det grøntsagstilbehør, du har lyst til. Som pålæg vælg en god ost, gerne fuldfed, godt kødpålæg, evt. avokado med spejlæg.   Så har du et sundt og mættende morgenmåltid og ovenikøbet på brød  – paleomuffin/brød, den søde muffin eller surdejsrugbrød.