OMRÅDE NR 1 – KOST – spis dig rask fra livsstilssygedomme

 

SPIS proteiner – spis fede fisk som makrel, laks og sild. Kylling, æg, quinoa, linser og bønner.

SPIS grøntsager – få så mange grøntsager som muligt hver dag. Grøntsagerne skal fylde mest på din tallerken og gerne de grove som kål, løg, rødbede, spinat, broccoli, grønkål etc.

SPIS fuldkorn – som byg, rug og havre.

SPIS mælkeprodukter – smør, ost og yoghurt/skyr naturel – men for både fuldkorn og mælkeprodukter gælder, at du ikke spiser dem i for store mængder.

SPIS bær – f.eks. brombær, solbær, hindbær og blåbær. Her kan du roligt spise løs af både friske og frosne bær.

SPIS OMEGA-3 FEDTSYRER – Du får de marine omega-3 fedtsyrer fortrinsvis fra de fede fisk, som makrel, laks og sild og helst de friskfangede.
Tag et tilskud af omega – 3 fedtsyrer, hvis ikke du ofte spiser fisk. Du får vegetabilske omega – 3 fedtsyrer fra bl.a. chiafrø, hørfrø og valnødder.

SPIS FEDT – Mandler, nødder, avokado, olivenolie, rapsolie, fisk.

OG – så må du gerne i små mængder spise lidt 70 – 80 % mørk chokolade og drikke et glas rødvin.

DRIK – Fortrinsvis vand og urtete, når du er tørstig.